NYEST

nyestA nyest védettségét tekintve vadászható. Vadászidénye szeptember elejétől február végéig tart. Kártételétől függetlenül vadászhatóságát, vagy éppen védettségét ugyan úgy, mint más élőlényét elterjedése, terjeszkedése, vagy éppen visszaszorulása, ritkulása határozza meg. Jelenleg az országban honos nyolc menyétféle kisragadozó közül három, köztük a nyest vadászata engedélyezett, a fentebb leírt időszakban. Mindazonáltal a menyétféléink önmagukban is olyan természeti értékeink melyek megóvása, minden ember számára fontosnak kell, hogy legyen akár védett, fokozottan védett, vagy éppen vadászható faj. Ezek a nemes kisragadozóink, természeti értékeink, egymásnak is vetélytársuk, hiszen ugyanabban a természeti közegben élnek, egy az élőhelyük, a rejtek és fészkelési helyük, a szaporodási helyük, és ugyanaz a táplálékuk forrása is. A fent leírtak figyelembevételével, a nyestekkel szemben nincs helye a mérgezett csaléteknek, hurok és más, az életüket kioltó csapdáknak. Oda ahová a nyest beköltözött, számítani kell a kártételeire, és természetesen kell is védekezni ellene. Védekezésként az elevenbefogást ajánljuk, amit lehetőség szerint kíméletesen kell elvégezni. Ehhez mindenképpen gyakorlat és szakmai hozzáértésre van szükség, amit cégünk igénybevételével, az alábbiakban leírtak szerint tudunk garantálni. A nyest elleni védekezésnél, az élve befogást ketreccsapdával ajánljuk kedves megrendelőink részére! Megrendelés esetén, társaságunk értékesíti a ketreccsapdát, szakemberünk azt kiszállítja, gondoskodik a csapda megfelelő, a rágcsáló számára vonzó és ízletes csalétek feltöltéséről, majd azt megfelelően álcázva kihelyezi, letelepíti! A nyest ugyan nem rágcsáló, hanem ragadozó, mégis ide soroljuk, mivel a nyest civilizálódása, urbanizálódása, azaz városiasodása révén nagy előszeretettel költözik be, főleg agglomerációs területeken lévő családi házakba, üdülőkbe. A vadászatai, táplálkozása, valamint a nyestre jellemző agresszív territórium harcaival nagyon sok bosszúságot okozva szó szerint feldúlják környezetünket, de feldúlják a nyugalmunkat is. Ezeken túlmenően az ürülékük és a vizeletük átható szagával is kellemetlenséget okoznak. Különböző méretű mechanikus ketreccsapdákat tudunk biztosítani, ami lehetővé teszi más és más méretű egyéb emlősök élve befogását. A megrendelőt a ketreccsapda árán kívül, csupán egyszeri munkadíj terheli, ami magában foglalja a kiszállás költségét is! Ne feledje! A rágcsálók mellett a ragadozók is közvetve és közvetlenül is betegségeket, sok esetben súlyos betegségeket terjesztenek, és ez mellett még számos más, nagymértékű, anyagi károkat is okoznak!

Nyest elleni védekezés:

Fizikai, mechanikus, valamint biológiai védekezési módszereket alkalmazunk külön-külön, illetve kombináltan, a fertőzöttség mértékétől függően, gócok felszámolása, vagy megelőzési igény esetén és szükség szerint.

  • Élvebefogás ketreccsapdával
  • Repellens térítés nyomásos porozással / klórmeszes fedéssel
  • Preparátumok kihelyezése

KÁRTEVŐK / RÁGCSÁLÓK / RAGADOZÓK

Cégünk hathatós segítséget nyújt az alábbi kártevők és rágcsálók szakszerű irtásában.

csótány

Poloska

Az ágyipoloska rendkívül rejtett, kizárólag az éjszakai órákban aktív vérszívó! Életmódjából adódóan megfigyelése lehetetlen, irtása nehéz feladat még a jól felkészült szakemberek számára is!

RÉSZLETEK
hangya

Hangya

A hangyák rejtett életmódban, nagy tömegekben, bolyokban, kitünő szervezettséggel élnek, leginkább föld alatt, fák odvaiban, és növények gyökérzetében, gyökérzete körül lévő rejtett fészkekben.

RÉSZLETEK
darázs

Darázs

A darazsak, az ember életterébe történő befészkelésével, nagyon sok problémát, és kárt okoznak. Kártételük mellett, egyben különösen nagy veszélyforrást is jelentenek!

RÉSZLETEK
csótány

Csótány

A csótány, megfelelő élet és szaporodási feltételek mellett bárhol megtalálható! Magyarországon a legismertebb fajok, a német, a konyhai és az amerikai csótány.

RÉSZLETEK
bolha

Bolha

A bolha szívós, nagyon szapora, a világon mindenhol megtalálható vérszívó! Magyarországon is sok, mintegy ötven faja ismert.

RÉSZLETEK
egér

Egér

Az egér irtása úgy a lakósság, mint cégek, közületek, vendéglők, éttermek.. stb tekintetében, minden esetben beltérben történik.

RÉSZLETEK
patkány

Patkány

A patkány irtása rendkívül bonyolult összetett veszélyes folyamat, amit mindenképpen több évi elméleti és gyakorlati tanulás után, csak képzett és végzett szakember végezhet.

RÉSZLETEK
pele

Pele

A pele elleni védekezéshez, az élve befogást elevenfogó csapdával ajánljuk kedves megrendelőink részére!

RÉSZLETEK
nyest

Nyest

A nyest védettségét tekintve vadászható. Vadászidénye szeptember elejétől február végéig tart.

RÉSZLETEK

KÉRJE AJÁNLATUNKAT

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy mielőbb megoldhassuk a problémáját.